Kadınhanı Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Kadınhanı Ziraat Odası > Haberler > “KADINA UMUT TOPLUMA HAYAT GELİYOR”

“KADINA UMUT TOPLUMA HAYAT GELİYOR”

Kadınhanı Ziraat Odası Başkanlığı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet Birimi olarak "Kırsalda Kadına Umut, Topluma Hayat Geliyor" projemiz kapsamında Atlantı Mahallesinde açılacak olan Peynir Üretimi kursumuzun protokolünü Konya Çalışma ve İş kurumu İl Müdürlüğü ve Kadınhanı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile imzalamış bulunmaktayız.

S.S Atlantı Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin koordinasyonu ve destekleri sayesinde yürüteceğimiz projemiz kapsamında açılacak olan peynir üretimi kursumuz 09.07.2021 tarihinde Atlantı Kasabası Cumhuriyet Ortaokulunda Başlayacaktır.

 Kadınhanı Ziraat Odası Başkanı  Arafa SOYDAN yaptığı açıklamada;

S.S Atlantı Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Sayın Ali GEDİKKAYA ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Atlantı’nın Sarı Tulum Peynirini üreten kadınlarımızın bu konuda eğitim alarak kendini geliştirmeleri konusunda çalışmalara başladık. Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sayın Emrah KELEŞ beyefendi’yi ziyarete gittik kursumuzdan bahsettik ve kursa katılacak olan kursiyer kadınlar için İŞKUR’ dan destek istedik kendisinin samimi tavrı ve isteğimizi geri çevirmemesi çalışmalarımızda ivme kazandırdı. Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kadınhanı İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü ile 07.07.2021 tarihinde üçlü protokol yaparak resmi olarak işlemlerimizi başlattık. Toplamda 32 gün sürecek olan kursumuza gelen kadınlarımıza günlük 35 TL İŞKUR tarafından cep harçlığı verilecektir.

Projemiz kapsamında açılacak olan kurs ile üretimde kadınlarımızın güçlenerek aile ekonomisine katkı sağlamaları hedefledik ve bu doğrultuda üreten kadınlarımıza destek olmak olabilmek için bir araya geldik. Emeği geçen tüm kurum ve kurum amirlerine teşekkürlerimi sunar, projemizin ilçemize hayırlı olmasını temenni ederim.