Kadınhanı Ziraat Odası

Kadınhanı Ziraat Odası > Haberler > TARLA GÜNÜ VE DEMONSTRASYON ÇALIŞMALARIMIZ

TARLA GÜNÜ VE DEMONSTRASYON ÇALIŞMALARIMIZ

Kadınhanı Ziraat Odası Başkanlığı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet Birimi tarafından bölgemizde yoğun olarak ekimi yapılan Nohut ürününün çeşit seçeneğini genişletmek amacıyla; farklı illerin Tarımsal Araştırma Enstitülerinden 12 farklı çeşit temin edilerek, ilçemizin Çavdar mahallesine toplamda 12.000 m²'lik alana nohut ekim mibzeri ile Deneme Ekimi gerçekleştirilmiştir. Ekimi yapılan Nohut denemesi hakkındaki gelişmeleri, çeşitlerin verimlerini ve yapılan uygulamaları siz değerli çiftçilerimize "Demonstrasyon" ve "Tarla Günü" düzenleyerek aktaracağız. Yapılan çalışmaların amacı ise bölgemize uygun alternatif verimli çeşitlerin tespit edilip, ürün çeşitliliğini arttırarak çiftçilerimize destek olmaktır. Ekimi yapılan çeşitlerin isimleri; Azkan, Akça, Çakır, Nihatbey, Hasanbey, Sezenbey, Seçkin, Göksu, Borabay, Zuhal, Çagatay ve Aslanbey'dir.

Çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ederiz.